Category: Kerjaya Hartanah

Kenapa Ceburi Bidang Hartanah?

“Tapi, kenapa obses sangat sampai nak jadi perunding hartanah?” Sebab #1: Nak belajar selok-belok pelaburan hartanah dengan lebih mendalam Saya lebih hands on di sini berbanding saya jadi pelabur dulu. Dulu hanya tahu semuanya siap, ditanggung beres oleh perunding hartanah lain atau salesman. Banyak benda, detail dan msalah saya jumpa, lebih-lebih lagi dalam kes penjualan […]

Baca Selanjutnya

KERJAYA PERUNDING HARTANAH

PELUANG KERJAYA SEBAGAI PERUNDING HARTANAH BERDAFTAR Anda berpeluang untuk menceburi bidang hartanah dengan syarikat agensi hartanah berlesen & diiktiraf mendapat pelbagai anugerah. Ini merupakan peluang untuk anda untuk mendapat pendapatan 5-6 angka melalui bidang hartanah!!! Latihan dan bimbingan akan diberikan sehinggalah anda berjaya mendapat jualan yang pertama dalam bidang hartanah. Jangan risau tentang tiada pengalaman, […]

Baca Selanjutnya

6 SEBAB KENAPA SAYA JADI PERUNDING HARTANAH

1) BELAJAR PASAL HARTANAH DENGAN LEBIH MENDALAM Saya lebih hands on di sini berbanding saya jadi pelabur dulu. Dulu hanya tahu semuanya siap, ditanggung beres oleh perunding hartanah lain atau salesman. Banyak benda, detaildan msalah saya jumpa, lebih-lebih lagi dalam kes penjualan beli hartanah sekunder atau tanah. Masalah yang belum pernah saya jumpa sejak menceburi bidang ini. Jadi, apabila […]

Baca Selanjutnya

Kelebihan Menjadi Perunding Hartanah

1) Beri Impak Besar Kerja ejen hartanah ni ada impak yang besar. Keputusan untuk jual atau beli rumah oleh klien tuan puan ni bukan kecil. Tu adalah antara keputusan besar hidup mereka. Menjadi pemudah cara untuk keputusan ni adalah tugas yang murni. 2) Kawal Masa Depan Dengan menjadi ejen hartanah ni, masa depan tuan puan […]

Baca Selanjutnya

Syarat jadi Ejen Hartanah

Syarat jadi Ejen Hartanah Posted by admin on May 12, 2017 | Real Estate | 0 PERUNDING HARTANAH BERDAFTAR ( REN ) PERUNDING / EJEN HARTANAH DIKEHENDAKI Kami membuka peluang kepada semua yang berminat dalam bidang hartanah untuk menyertai kami di Kajang/Semenyih/Bandar Baru Bangi/Putrajaya/Serdang & Kuala Lumpur untuk meluaskan kerjaya anda sebagai PERUNDING HARTANAH BERDAFTAR […]

Baca Selanjutnya
MENJADI JUTAWAN HARTANAH

MENJADI JUTAWAN HARTANAH

SAMA ada sedar atau ti­dak, hampir 80 peratus da­ripada rakyat negara ini mementingkan untuk tam­pil bergaya daripada membuat simpanan harta. Dan da­ripada jumlah itu, mereka adalah orang muda dan Melayu! Mungkin setengah orang kurang percaya fak­ta ini. Namun hakikatnya, situasi itu benar-benar berlaku. Anda tidak perlu pergi jauh untuk mengiyakan fakta itu. Cuba perhati sahaja […]

Baca Selanjutnya

Faedah Melantik Ejen Hartanah

Faedah Melantik Ejen Hartanah Ramai yang tidak mengetahui apa gunanya seorang ejen jika berurusan soal hartanah. Mereka  sering menganggap jika melantik ejen hartanah mereka akan dikenakan bayaran lebih. Inilah mentaliti yang perlu kita kikis dalam masyarakat kita hari ini. Hakikat sebenarnya pasaran hartanah ini adalah rumit jika seseorang itu tidak mempunyai pengetahuan dan pengalaman. Kebaikan mendapatkan […]

Baca Selanjutnya
Tandatangan Dulu atau Transfer Dulu?

Amanah Hartanah Bumiputera (AHB)… Pelaburan Berbaloi?

Pernah menonton atau mendengar iklan Amanah Hartanah Bumiputera (AHB)?  Alaa.. yang bapak hadiahkan ‘bangunan’ kepada anak beliau semasa birthday (mcm di bawah ni),  makcik pegi melawat ‘bangunan beliau’ sambil pak guard pelik tengok gelagatnya dan penjual burger marahkan orang yang conteng dinding bangunan beliau?  Menarik kan? Tetapi apa sebenarnya AHB ni?   Setelah lebih kurang […]

Baca Selanjutnya

5 tip bantu newbie beli rumah lelong

Korang baru pertama kali nak beli rumah lelong? Proses membeli rumah bergantung kat jenis rumah yang kita nak beli tu. Bermakna, proses beli rumah lelong akan jadi berbeza sikit dengan proses membeli rumah undercons atau subsale. Dan ramai yang takut nak bertindak sebab tak tahu selok-belok asas membeli rumah lelong. Ini cara elak rasa takut-takut bila membeli rumah lelong […]

Baca Selanjutnya

Kelebihan Menggunakan Ejen Hartanah Berdaftar

Kelebihan Menggunakan Ejen Hartanah Berdaftar Kenapa PERLU  menggunakan ejen hartanah berdaftar? 1) Mengelakkan Penipuan – Semenjak Mei 2014, ejen hartanah Berdaftar wajib berdaftar dengan Lembaga Penilai Pentaksir dan Ejen Hartanah di mana mereka dibekalkan dengan ID unik berserta Tag. – Setiap ejen Hartanah Berdaftar mesti bernaung di bawah Agensi Hartanah & wajib menghadiri Seminar Pendaftaran Ejen Hartanah […]

Baca Selanjutnya
Cara jadi ejen hartanah part time

Cara jadi ejen hartanah part time

Cara jadi ejen hartanah part time Artikel kali ini saya akan berikan tips dan teknik kepada anda jika anda berminat untuk menjadi seorang ejen hartanah part time. Bermula dengan kerjaya secara sambilan dan diharapkan kemudian, anda boleh terus menjadi ejen hartanah secara full time. Kenapa ejen hartanah Peningkatan harga rumah yang secara purata akan menaik setiap […]

Baca Selanjutnya
7 Tip Khas Untuk Ejen Hartanah Baru, Yang Boleh Membuat Sales Anda Meletup-letup.

7 Tip Khas Untuk Ejen Hartanah Baru, Yang Boleh Membuat Sales Anda Meletup-letup.

Ada banyak watak penting dalam industri hartanah. Ini termasuk pengurus hartanah, pemaju, pihak bank, pembeli, penjual, penyewa, dan lain-lain yang sama waktu dengannya. Bagi saya, ada satu lagi tonggak utama yang jadi penggerak industri ini. Mereka adalah orang yang bertanggungjawab hubungkan si pembeli dengan si penjual. Wajar kita anggap mereka ini sama penting seperti semua […]

Baca Selanjutnya
Langkah pertama menjadi ejen jutawan bermula dengan 7 tip ini.

Langkah pertama menjadi ejen jutawan bermula dengan 7 tip ini.

Ini adalah 7 tip bagaimana Ms. Seng berjaya sebagai agen hartanah berstatus jutawan yang dikupas daripada pelbagai artikel mengenai Ms. Seng. Tip #1: Tanam sifat berani dalam diri. Ms. Seng adalah jenis orang yang tak kenal erti takut dan berani mencuba Dia menjual hartanah bernilai jutaan ringgit, meskipun kebanyakan hasil pendapatannya daripada penyewaan bangunan. Dia […]

Baca Selanjutnya

Melantik Ejen Hartanah Berdaftar Menguruskan Hartanah Anda Dapat Memaksimumkan Nilai Pelaburan Hartanah

Pengurusan asas dalam pelaburan hartanah adalah seperti proses membeli, menjual dan menyewakan atau memajakkan hartanah tersebut. Memang terdapat banyak urusan dalam tiga proses asas pengurusan hartanah ini. # BAGAIMANA PELANTIKAN EJEN HARTANAH BERDAFTAR MENGURUSKAN HARTANAH ANDA DAPAT MEMAKSIMUMKAN NILAI PELABURAN? (1) Rakan perunding hartanah atau rakan pasukan hartanah anda. Sebagai pemilik/pelabur hartanah sangat perlu mempelajari […]

Baca Selanjutnya
Cara jadi ejen hartanah part time

Peluang menjadi Perunding Hartanah Berdaftar untuk anda!!

Assalamualaikum wbt & Salam Sejahtera..   Mengapa karier Perunding Hartanah sangat menguntungkan? Tahukah anda, kerjaya perunding hartanah mampu menjana pendapatan tahunan ratusan ribu ringgit. Dan bukan mustahil ia boleh mencecah angka yang lebih besar daripada itu. Hanya perkara yang penting untuk mencapainya adalah bimbingan yang betul dan berterusan daripada mentor-mentor yang telah berjaya membuktikannya. Dengan bimbingan dan fikiran positif, […]

Baca Selanjutnya

6 Sebab Kenapa Saya Jadi Perunding Hartanah

6 SEBAB KENAPA SAYA JADI PERUNDING HARTANAH 1) BELAJAR PASAL HARTANAH DENGAN LEBIH MENDALAM Saya lebih hands on di sini berbanding saya jadi pelabur dulu. Dulu hanya tahu semuanya siap, ditanggung beres oleh perunding hartanah lain atau salesman. Banyak benda, detaildan msalah saya jumpa, lebih-lebih lagi dalam kes penjualan beli hartanah sekunder atau tanah. Masalah yang belum […]

Baca Selanjutnya
5 Langkah Buat Pelaburan Hartanah

Cara Menjadi Ejen Hartanah

Cara Menjadi Ejen Hartanah Jika tuan puan tengah pertimbang untuk ceburi kerjaya ejen hartanah, eloklah baca artikel ni. Artikel adalah panduan komprehensif tentang semua aspek dan cara menjadi ejen hartanah. Ejen Hartanah Vs Perunding Hartanah? Sebenarnya terma ejen hartanah ni ada maksud tersendiri. Ejen Hartanah Ejen hartanah ni adalah mereka yang ada kelulusan dalam bidang hartanah. […]

Baca Selanjutnya
4

Peranan Jabatan Perumahan Negara (JPN) Dalam Merealisasikan Dasar Perumahan Negara

Kediaman adalah keperluan asas bagi setiap individu selain keperluan asas seperti makanan, pakaian, pendidikan dan perubatan. Kediaman yang selesa adalah merupakan sebahagian daripada jaminan kehidupan yang sihat, bahagia dan produktif. Oleh hal yang demikian, sebuah jabatan telah wujud untuk memikul tugas bagi memastikan keperluan kepada kediaman yang selesa dapat dinikmati oleh setiap rakyat Malaysia iaitu Jabatan Perumahan Negara (JPN) di bawah Kementerian Perumahan Dan Kerajaan Tempatan (KPKT). Objektif utama JPN adalah untuk memastikan pembangunan sektor perumahan yang sempurna, berkualiti dan lebih teratur untuk dinikmati oleh pelbagai lapisan masyarakat.

Baca Selanjutnya