Pembiayaan Hartanah

Pinjaman Hartanah

 

Artikel Terbaharu Pembiayaan Hartanah

  • Pembiayaan hartanah BANK TIDAK MAHU MEMBIAYAI PEMBELIAN RUMAH ANDA? MUNGKIN SIMPANAN DALAM KWSP ADALAH PENYELESAIANNYA.

    Assalamualaikum dan salam sejahtera. Di antara sebab ramai daripada mereka di luar sana tidak memiliki rumah ialah kerana sukar untuk mendapat pembiayaan daripada bank. Ironinya, kumpulan M40 atau B40 mempunyai banyak simpanan dalam bentuk dana KWSP. Justeru itu, jika pembayaran dibuat daripada duit dalam KWSP, bank akan lebih cenderung untuk membiayai pembelian rumah tersebut kerana […]

  • Pembiayaan hartanah SEBELUM APPLY LOAN RUMAH, BACA 6 TIPS ASAS NI DULU!

    Sebelum nak beli rumah dengan menggunakan kemudahan loan oleh pihak bank, apa kata korang hadamkan tips di bawah ni dulu. Untuk yang tak tahu, boleh belajar tips-tips asas ni. Untuk yang dah tahu, bolehlah refresh balik dalam ingatan. 6 TIPS ASAS LOAN RUMAH. Tips #1 : JENIS LOAN. Sebelum nak pilih loan tu, baik pastikan […]

  • Pembiayaan hartanah DAH SIGN LO BANK, APA LANGKAH SETERUSNYA? (HARTANAH SUBSALE)

    Minggu lepas kita telah meneliti proses yang berlaku selepas menerima tawaran pembiayaan bagi hartanah dalam pembinaan (undercon). Pada minggu ini, mari kita teliti pula proses yang berlaku untuk pembelian di pasaran sekunder atau hartanah yang telah siap (hartanah subsale) 1. Buka akaun simpanan untuk arahan tetap. Kebanyakan bank kini mewajibkan anda mempunyai akaun simpanan/semasa dengan […]

  • pembiayaan 7 PANDUAN MEMBELI HARTANAH BAGI NEWBIE NO #1 PALING PENTING

    Ramai anak muda sudah mula berminat untuk melabur dalam hartanah. 7 perkara berikut boleh dijadikan panduan untuk menceburi bidang ini. Antaranya: #1 Ilmu Kita mestilah mempunyai ilmu yang cukup sebelum membuat perancangan. Belajar dulu selok belok hartanah. Laburkan sedikit wang untuk beli buku berkaitan, hadir seminar hartanah. Ilmu penting sebagai persediaan untuk menyelesaikan masalah yang […]

  • PUNCA BANK TOLAK LOAN RUMAH ANDA!

    Daripada 100 orang yang memohon pinjaman perumahan dari pihak bank, 51 orang pasti akan ditolak. Tahukah anda 50% permohonan bagi rumah subsidi seperti RUMAWIP dan PR1MA telah ditolak kerana pelbagai faktor? Fokus kami ialah membantu anda untuk mengenal pasti punca bank tolak loan rumah anda agar anda tidak melakukan kesilapan sama seperti individu lain.   1. Memohon pada bank yang salah. […]

  • bank-income.gif CARA BAYAR PINJAMAN PERUMAHAN

      Saya temui tips ini disatu laman blog, tertarik dgn info, seperti bisa ia dipetik dari buku sifu hartanah Azizi Ali.. Biar saya outline kan point-point penting untuk tatapan anda… Di dalam laporan tersebut ada banyak lagi point2 penting seperti bagaimana nak pilih loan, jenis-jenis loan dan kelebihan masing-masing dan macam2 tips nak melangsaikan loan […]

Kongsikan Sekiranya Bermanfaat...